Smartphones har flere bakterier end toiletsæder!

  • Af: Mathias Fossing

Du tror det er løgn – men det er vigtigt – læs med her

Smartphones er blevet en uundværlig del af vores liv. Vi bruger dem til at kommunikere, arbejde, underholde os og endda til at kontrollere vores hjem. Men hvor meget tænker vi egentlig over, hvor beskidte de er?

En undersøgelse fra Initial, der blev foretaget i 2017, viste, at der er op til ti gange flere bakterier på en smartphone end på et toiletbræt. De bakterier, der oftest findes på smartphones, er stafylokokker og colibakterier, som kan forårsage sygdomme som infektioner, madforgiftning og endda lungebetændelse.

Hvordan bliver smartphones så beskidte?

Der er flere årsager til, at smartphones er så beskidte. For det første rører vi ved dem konstant med vores hænder, som er fyldt med bakterier. For det andet lægger vi dem ofte på overflader, der også er beskidte, f.eks. borde, stole og toiletbrætter. For det tredje kan bakterier sætte sig fast i smartphonens huller og sprækker.

Sådan kan du holde din smartphone ren

Hvis du vil undgå at blive syg af bakterier fra din smartphone, er det vigtigt at holde den ren. Du kan gøre det ved at tørre den af med en fugtig klud med sæbevand mindst en gang om dagen. Du kan også bruge en alkoholbaseret rengøringsmiddel.

Hvis du tager din smartphone med på toilettet, skal du være særlig opmærksom på at holde den ren. Tør den af grundigt med en fugtig klud, så snart du kommer ud af toilettet. ( Vind iPhone 15 )

Her er nogle tips til at undgå at få bakterier fra din smartphone:Vask dine hænder grundigt, før du tager din smartphone op.Undgå at lægge din smartphone på beskidte overflader.Tør din smartphone af med en fugtig klud mindst en gang om dagen.Brug en alkoholbaseret rengøringsmiddel til at rengøre din smartphone regelmæssigt.

Undgå at tage din smartphone med på toilettet.Ved at følge disse tips kan du hjælpe med at holde dig og dine omgivelser sunde.


Udgivet

i

,

af