Arbejdsglæde

Arbejdsglæde

Hvad er arbejdsglæde?

Er arbejdsglæde at møde op frisk og veludhvilet?
– Er det når medarbejder og leder kan have en god dialog kørende?

Mange mennesker vælger at se på arbejdsglæde som at have et job de får mange penge ud af, men arbejdsglæde er i virkeligheden så meget mere. Det er at vågne om morgenen og se frem til at møde op på arbejdspladsen, at træde ind ad døren på kontoret og sige godmorgen, at blive mødt med et smil og en frisk kommentar.

Du er ikke ansvarlig for din arbejdsglæde. Derimod er du og jeg ansvarlige for VORES arbejdsglæde.
– Hvis én person møder op med håret slaskende ned ad kinden og fødderne slæbende hen ad gulvet og man bare kan se at denne her person har en dårlig dag så kan det lægge hele arbejdsmoralen ned.  Men hvis personen får opmuntring og smil fra folk omkring sig, så træder den dårlige dag lidt i baggrunden og viger for den glæde og udstråling de andre mennesker har.

For som vi alle ved, er der intet værre end spørgsmålet: “Er du sur?” når man tydeligvis er ved at eksplodere som en håndgranat i en gylletank.
Men hvis man lader ens instinkter træde lidt i baggrunden og istedet bare giver personen en håndsrækning, et smil og en glad stemme kan det gøre alverden for den person og derved løfte arbejdsglæden for alle andre når de ser at en person ender med at blive glad blot ved at være mødt på arbejdet omgivet af glade mennesker.

Arbejdsglæde er vel egentligt blot at man kan stå op om morgenen med et smil på læben fordi man ved at man snart skal ses med en flok herlige mennesker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *